"לא יכולנו לדלג על "פנטולה די מארה" מדובר בצלחת ענקית שעליה סודרו מכל טוב המעמקים: קוקי סאן ג'אק, שיפודי שרימפס צלויים, צדפות וראשי קלמארי ביין..." דן תורן אוהב לחזור כל פעם מחדש לפסטורי, האיטלקייה הוותיקה של אילת, ולגלות אלו טעמים וניחוחות חדשים הצטרפו לתפריט הסוחף
"על מגש אבן שחור הוגשו חמש גלילות קרפצ'יו מבשר משובח כשבתוכן מקבץ רענן של עלי ארוגולה ירוקים מבהיקים החובקים פרמזן ארומטי. המגש עוטר בנגיעות בלסמי ושמן זית..." דן תורן נשלח להתענג מהבשרים המוצעים במסעדת NG בנווה צדק תל אביב, והוא מצידו, לא יכל היה לזוז אחרי. מי מצטרף לארוחה כזו?
"לאחת - שניצל של מר שפיצר עם קטשופ, צ'יפסים מהצ'יפסר וירקות חתוכים במיקסר; ולשניה - ספגטי של האדון האיטלקי קרלטי ברוטב עגבנתי, הרבה גבינתי וגם קצת ירקותי..." דן תורן לוקח את שתי האחייניות הקטנות והמתוקות שלו לארוחה מפנקת וסופר מתוקה במקס ברנר פתח תקווה
"נתחי הבשר נפרסו לפרוסות דקות ושודכו לתפוחי אדמה שבורים שנאפו בתנור אבן - מנה מרשימה מאוד וגדולה המציגה טעמים חזקים וארומות, בשרים איכותיים ועשיה מדויקת..." דומיניק קיטישין בר מוסיפה צבע חדש למתחם הבורסה ברמת גן עם מעשנה גדולה, נתחי בשר איכותיים ואווירה נינוחה כך שמובטחת חוויה מושלמת, בדיוק כמו זו של דן תורן
"מיד עם הדרינק הראשון הוגשה לנו השקשוקה האגדית של תרל"ח - שקשוקה מושקעת וצבעונית, המוגשת במחבת לוהטת עם לחם טרי לצידה. מעט פיקנטית, מאוד טעימה..." דן תורן חוגג יום הולדת עם חברים בבר הכי ישראלי שיש בפתח תקווה - תרל"ח. היה שמח!
"300 גרם של צלעות בבישול ארוך ועישון חם, מושרות ברוטב שזיפים מתקתק וסמיך שמעניק להן זיגוג חום מרגש וארומטי. הבשר מחליק מהעצם וכאשר פוגש את החך ניתן לשמוע סימפוניית מלאכים קטנה המנגנת את מרש הניצחון של ורדי..." דן תורן מגיע למקדש הבשר של אזור השרון - רובינשטיין בנתניה, ויוצא משם בתוספת 1.5 ק"ג בשרים בקרבו
"אותו בשר משובח וטעים מ-100% בשר בקר הנקצץ בסכין חדה, אותה צלייה מדויקת ואיכותית על להבה חשופה, אותן תוספות מושחתות מהיסוד דוגמת גבינה צהובה, בייקון, חזה אווז, ביצת עין, חציל מטוגן ועוד, והכל מוגש בלחמניות אווריריות וטריות..." דן תורן חוזר פעם אחר פעם לדיינר האמריקאי של אילת, הלוא הוא ברביס, רק שהפעם חיכתה לו שם הצעה לילית מפתה במיוחד
"מנת קישוא הטלה הציגה שני קישואי בייבי, במילוי של ראגו טלה עם צנוברים ואורז והם טובלים ברוטב דמי-גלאס עדין. הם היו שניים בצלחת, אנחנו היינו שניים מסביב לשולחן - נכון, שלא באמת היה להם סיכוי מולנו?..." רגע לפני שעלה על הטיסה לפראג, הגיע דן תורן לארוחה קרניבורית חלומית בסניף של לחם בשר בבני ברק. הוא גם חזר לשם, רגע לאחר הנחיתה
"הברוסקטה היא מנה שאסור לפספס - חמישיית ברוסקטות טריות ועליהן הררי סלט ירוק-חמצמץ, שלתוכו השתלבו פיסות עדינות ומפתיעות של ראגו שייטל איכותי..." דן תורן יצאו עם חברים לבדוק מקרוב את התפריט החדש של מיטבול בראשון לציון המכוונת לליבו של כל קרניבור. נרשמה בקשה לארוחה נוספת
"חצי כדור של אורז שום שנח בשלווה במרכז הצלחת כשרצועות פילה בקר ברוטב מפולפל מחבקות אותו מכל כיוון - כדי ליהנות ממלוא הטעמים החבויים במנה, כדאי לאכול יחד את האורז עם פילה הבקר, ולתת לטעמים להתמזג בפה..." דן תורן עדיין חולם על הטיול הגדול לטוקיו, אבל את הטעמים, הצבעים והניחוחות של המטבח היפני הוא זכה להכיר ביאקימונו אילת
"ארוחת בוקר מפנקת שכללה מבחר סלטי ירקות טריים, סלסלת לחמים שיצאו זה הרגע מהתנור, שני אומלטים מלאים בכל טוב לצד צלוחיות אישיות של גבינת שמנת, בולגרית, גוואקמולי, סלט טונה במיונז, גבינה צהובה, גבינת זיתים וממרח חמאת שום..." דן תורן מגלה את ניין ביץ' באילת בבוקר, בצהריים ובשעות הערב המאוחרות - ובכל פעם חיכתה לו שם הפתעה
"האם להתחיל עם מאקי ספייס טונה או לבחור קודם את הנאצ'וס לצד גבינה מותכת ומטבלים מקסיקניים או בכלל כדאי לטעום קודם את לחמניות השמרים האסייתיות המאודות במילוי שפונדרה המוגשות ברוטב איולי ופלפל צ'יפוטלי..." דן תורן מגיע עם חברים ל-5th Avenue באילת לחוויה שכולה אוכל, אלכוהול, מוזיקה, אסתטיות ושיק ניו יורקי סוחף
"ומהבופה? סלט ארטישוק כבוש, סלט טונה של אלופים, ממרח טופו ועגבניות מיובשות, קונפיטורת משמש, חמאה הולנדית, גבינת גאודה-קימל וממרח שום-קונפי. וכל זה רק ממחצית הסיבוב הראשון בעגלות..." הבוקריה, מסעדה חדשה בפתח תקווה, מנסה לכבוש את הלב והבטן שלנו עם ארוחות בוקר המוגשות לאורך כל היום, שבעה ימים בשבוע. דן תורן יצא לבדוק את המקום החדש, וחזר עם בטן מלאה, חור נוסף בחגורה וחיוך גדול מרוח על הפנים
"הניוקי מוכן במקום בעבודת יד, שוחה ברוטב שמנת-סלק אדמדם ומציג מנה צבעונית ומסקרנת. קארין שלי הכתירה את הניוקי כמלך הבלתי מעורר של הארוחה האיטלקית שלנו..." דן תורן חשב שהוא מכיר כל פינה קולינרית בעיר אילת, אך כאן חיכתה לו הפתעה בדמות בארי'ס, פיצרייה איטלקית אינטימית בטיילת של אילת
"החוויה לא נגמרת בבשר המשובח. היא ממשיכה אל מלצרים שמספקים שירות יוצא דופן, אירוח לבבי ומזמין, אווירה ביתית וחמימה ובעיקר מכלול שלם שעושה חשק להמשיך לאכול..." דן תורן נופש באילת ומגלה את ברזיל הקטנה המציעה חוויה בשרית סוחפת המעוררת את כל החושים
"שתי מנות דג לפתיחה: סביצ'ה פלמידה ביוגורט ונגיעות של פניני בלסמיקו וטו-נא שהיא מנת טטאקי טונה צבעונית ועשירה המוגשת על מצע קרם חרדל עדין..." דן תורן חוזר שוב ושוב לפדרו אילת בגלל הטעמים והאווירה, והפעם הוא גילה שבמקום יש בר יין חדש, מי מצטרף?
" פלטת בשרים שכללה את קבב הבית, צמד מדליוני פילה עסיסיים, סטייק אנטרקוט גדול וצלוי היטב, כמה נתחי פרגית מתובלים, צמד צלעות טלה גדולות ויפות..." דן תורן גילה את הבשרים של תרשיש 9, מסעדת גריל ישראלית משובחת באילת. נותר רק להגיע רעבים מאוד, השאר כבר בידיים טובות
"בשר בקר משובח שנקצץ בסכין ונצלה על להבה חשופה בטמפרטורה הנכונה. בתוך הקציצה נשזרו להם פתיתי גבינת צ'דר שנמסה בזמן הצלייה..." דן תורן לא מפספס את ההזדמנות לאכול בדיינר של אילת – ברביס. נרשמה התרגשות גם הפעם
"ריזוטו פטריות יער, שמפיניון ופורטבלו - מהמנות הטובות שזכיתי לאכול בימי. ריזוטו עשיר ומדויק, עשוי בהקפדה עילאית ושימת לב לכל מרכיב בנפרד, מוגש בכמות ראויה בהחלט אך לא מכבידה..." דן תורן הולך שבי אחרי הטעמים והניחוחות שבמסעדת כרמים באר שבע
"עוגת גבינה בחושה שהיא ללא ספק הטובה שזכיתי לאכול עד כה, עוגת גבינה אפויה עם נגיעות גרידת לימון, תפוז וריקוטה, טארט ריקוטה עם דובדבנים ופירות יער..." לקראת ארוחת שבועות המשפחתית, דן תורן מגיע ללחם ארטיזן ברעננה. היה טעים מאוד
"מרק על בסיס ציר עוף וירקות שורש, מחוזק בסויה ומירין, בתוספת רצועות כרוב, גזר ובמבוק, וכיסון בצק ממולא עוף טחון ממתין בתחתית - מנה מהפנטת..." דן תורן מתמכר לנפלאות המטבח היפני בקיוטו, הרצליה פיתוח
"כרובית בפיתה, מנת הפתיחה המבוקשת ביותר בקרב הסועדים, שלוש מיני-פיתות ובהן כרוביות מטוגנות, ירקות טריים חתוכים בגסות ורוטב טחינה עוקצני..." דן תורן מגיע לפאו וואו בראשון לציון, המציעה תפריט ששאב השראה ממנות אוכל רחוב מכל רחבי העולם עם נגיעות אישיות של השף
"לצד הבירות והצ'ייסרים הוספנו את הבסט-קוויזין, שלוש קציצות דג שוחות ברוטב אדום פיקנטי עם ירקות מבושלים ולחם חם מהתנור בצד..." דן תורן מגלה את תרל"ח בפתח תקווה, בר עם שפע של אלכוהול, אוכל מעולה והכל על טהרת הכשר
"מהמטבח הגיעה עוד מנה מארץ השמש העולה, אינארי טמפורה, מגדל קטן של אושר העשוי מאורז סושי, שרימפס, טרטר טונה וחלמון נא של ביצת שליו..." דן תורן לא עלה על המטוס ליפן ובכל זאת זכה לטעום מטעמי המטבח היפני המרתק ביאמטויה שבהוד השרון
"ומנת הדגל של המסעדה - "תעשימה" - מנה של נתחי פילה מגולגלים בבצק מאוד מיוחד וטעים שהוגשו עם טחינת שקדים עדינה..." דן תורן מגלה פנינה קולינרית קסומה בין הסמטאות הצבעוניות של יפו, מסעדת יפה אל ג'מילה, המביאה את הניחוחות, הטעמים והעיצוב האותנטי של העיר יפו אל תוך הצלחת